+36 20 950 2585 dmakk@trigranit.com

Elérte a földszintet a TriGranit Millennium Gardens irodaépületének kivitelezése, amelynek befejezését 2021 második negyedévére tervezik

november 27, 2019

Budapest, 2019. november 27. – A TriGranit legújabb budapesti irodafejlesztésén, a Millennium Gardensen folyó munkálatok elérték a földszintet. A 37 000 négyzetméter bérbeadható területtel rendelkező fejlesztés, amely Budapest egy ismert kulturális negyedében helyezkedik el egy Duna-parti sétány zöld területe mellett, 2021 második negyedévében kerül átadásra.

Az A kategóriás irodaépületen végzett munkálatok november 26-án elérték a földszintet, a munka pedig a föld feletti építési szakasszal folytatódik, amelynek végrehajtásáért a Bayer Construct Zrt. felel. A fejlesztés méltó megkoronázása lesz a FIABCI-díjat kétszer is elnyerő Millennium City Centernek, ugyanis azt a bérlők munkavállaló-barát követelményeivel és környezettudatos minőségi előírásaival összhangban építik meg.

„A Millennium Gardens nemcsak egy újabb, a jövő valamennyi igényét kielégítő ékkő lesz a Duna-parti irodaházak között, hanem egyben méltó befejezése is a Millennium City Centernek, vagyis annak az elképzelésnek, amelyet a TriGranit több mint két évtizeddel ezelőtt álmodott meg. Első projektjeinket még 1997-ben indítottuk útnak itt, mára pedig egy kulturális, üzleti és lakóépület-fejlesztésekkel tarkított, izgalmas városnegyed tárul a szemünk elé, amely új életet lehel a kerületbe. A Dél-pesti irodafolyosó máris nagyjából 15–20%-át teszi ki az összes budapesti irodaingatlannak, minket pedig büszkeséggel tölt el, hogy több mint 360 000 négyzetméter bruttó építési területet hoztunk itt létre” – nyilatkozta Tom Lisiecki, a TriGranit vezérigazgatója.

A több ezer jövőbeli munkahelynek helyet adó Millennium Gardens a közelben található számos kulturális és szabadidőközpontnak, valamint az épületet körülölelő hatalmas zöld területnek és az ahhoz tartozó 1,5 km hosszú sétánynak köszönhetően megvalósítja majd a TriGranit „város a városban” elképzelését. A legnépszerűbb kulturális csomópontokat az irodaépület mellett található MÜPA és Nemzeti Színház alkotják, amelyek szintén a TriGranit fejlesztéseként jöttek létre, és a munkanap végén kulturális feltöltődést nyújtanak a környéken dolgozók számára. A Duna közelsége és a lenyűgöző kilátás különleges projektté teszi az épületet a budapesti ingatlanpiacon. Emellett remekül hozzáférhető szolgáltatások és létesítmények találhatók a közelben, köztük kávézók, éttermek, gyorsétkezdék, fitnesztermek, sőt még egy egészségügyi központ is. Az irodaépület elhelyezkedése az egyéni és a tömegközlekedés szempontjából is kiváló, ugyanis négy villamosvonal, számos buszjárat, két HÉV-vonal, sőt hajókikötő is rendelkezésre áll. Ezenkívül autóval a repülőtér is mindössze fél óra távolságra helyezkedik el.

Az exkluzív tervezésű, két épületszárnyból álló irodaház jövőbeli bérlőinek több mint 500 parkolóhely, számos elektromosautó-töltőállomás és több mint 200 kerékpártároló áll majd rendelkezésére, valamint környezetbarát zuhanyzókkal felszerelt öltözők is elérhetőek lesznek. Az épület tervezése a „Kiváló” BREEAM-minősítésnek megfelelően zajlott, és azt a FIABCI-díjjal jutalmazott FINTA Studio neve fémjelzi, amely modern építészeti és környezetbarát megoldásokra támaszkodott.

A földszinten található tágas kert alternatív munkavégzési és találkozóhelyként funkcionál majd, valamint egy olyan területként, amely a munkavállalók és a lakosság körében is elősegíti a kikapcsolódást. A számos kereskedelmi és szolgáltatási egység mellett egy 300 fős prémiumkategóriás étterem szolgálja majd ki a felsőbb emeletekről és a közelben található irodákból betérő emberek igényeit. A nyári terasszal felszerelt étteremben egész évben csodálatos kilátás nyílik Budára, így az remek választás lehet munka utáni vacsorákhoz vagy akár egy színház előtti italhoz.

Az új épület szerkezetépítésének befejezése 2020 harmadik negyedévére várható, az első bérlők pedig az építési munkák lezárulását követően, azaz 2021 második negyedévében költözhetnek be.

A TriGranit-ról

A TriGranit egy egyedülálló tapasztalattal és fejlesztési múlttal rendelkező, Közép-Európában jelen lévő ingatlan-fejlesztési platform, mely fenntartható és környezetüket meghatározó, első osztályú irodaépületek és alternatív fejlesztések akvirálásával és fejlesztésével foglalkozik. Több mint két évtizedes működése alatt a TriGranit mintegy 50 városképet meghatározó projektet valósított meg 7 közép- és kelet-európai országban, ezzel összesen 1,7 millió négyzetméternyi bérbeadható területet hozott létre, és több mint 50 tekintélyes nemzetközi díjat nyert el. A TriGranit a Revetas tulajdonában áll, és a Revetas Csoport tagja.

www.trigranit.com

A Bayer Construct-ról

A 2002-ben alakult Bayer Construct cégcsoport többségében magyar tulajdonban lévő vállalkozások összessége, amely komplex építőipari és ingatlanszakmai szolgáltatásokat nyújt ügyfelei számára. A vállalat alaptevékenysége eredetileg vasbeton szerkezetépítés volt, mára alaptevékenységüket kiegészítve generál-kivitelezéssel, fővállalkozással, építőanyag előállítással és összetett ingatlanfejlesztési feladatokkal is foglalkoznak.

www.bayerconstruct.hu

További információ

Kovács Katalin
TriGranit
Marketing és PR Igazgató
Tel: +36 1 456 6252
Email: katalin.kovacs@trigranit.com